Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مجتبی زاهدیان رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان در نشست خبری به مناسبت سالروز استقلال کانون های وکلای دادگستری، با اشاره به این که کانون‌های وکلا، قدیمی‌ترین نهاد کشور و با سابقه حدود یک قرن هستند گفت: ضرورت وجود وکیل مدافع در جامعه  به فلسفه تشکیل دستگاه‌های قضایی و عدلیه برمی گرددکه مردم به جای منازعات و انتقام جویی‌های شخصی، به یک دستگاه قانونی برای احقاق حقوق خود مراجعه کنند و لازمه وجود یک چنین دستگاهی هم وجود وکیل مدافع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او  با ارائه تعریفی از استقلال نهاد کانون‌های وکلای دادگستری افزود:استقلال کانون‌های وکلا یعنی اینکه وکیل بتواند در راستای اجرای حقوق موکل اش شجاعانه عمل کند  و  نگران این نباشد که در این راستا  تهدید شود  و هم چنین وکیل نباید وابستگی به حاکمیت داشته باشد که البته این ویژگی نیز از نشانه‌های حکم فرمایی قانون در جامعه  و این استقلال یک امر پذیرفته شده در نظام‌های حقوقی مختلف است که مسئولان ذیربط در کشورما هم بر آن تأکید دارند.
رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان ادامه داد: متاسفانه تا کنون نتوانسته ایم کانون‌های وکلا را به خوبی به مردم معرفی کنیم، ما مدیران کانون‌های وکلا از دولت وحاکمیت و هم چنین از اصحاب رسانه و صداوسیما انتظار داریم که در معرفی این نهاد به مردم کمک کنند زیرا که هنوز فرهنگ مراجعه به وکیل مدافع در منازعات قانونی در میان مردم نهادینه نشده است. بیشتر بخوانید از قانون باید در جهت اثبات و احقاق حق استفاده کرد
زاهدیان بیان کرد: امسال کانون وکلای خراسان رضوی به  سه هزار نفر از افراد کم بضاعت که توانایی پرداخت حق الوکاله را نداشتند،   معاضدت رایگان اعطاء کرد.     بیکاری وکلا در استان های خراسان

او تصریح کرد:هم اکنون حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد از وکلا و به خصوص وکلای جوان ما بیکار هستند و خیلی از آنان حتی اقدام به تمدید پروانه وکالت خود نکرده اند و این نشان از خلاء فرهنگ سازی نشدن مراجعه به وکیل در جامعه دارد و این در حالی است که در بسیاری از کشور‌ها بودجه‌ای مخصوص برای وکالت‌های معاضدتی وجود دارد و اختصاص می‌یابد.
رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان تأکید کرد: بزرگترین دغدعه کانون‌های وکلا، حفظ استقلال نهاد وکالت و دغدغه اشتغال وکلا است و هم اکنون ما فارغ التحصیلان زیادی در رشته حقوق داریم، اما نمی‌توانیم تعداد وکلا در خراسان را افزایش دهیم، زیرا بستر‌های افزایش صدور پروانه وکالت و افزایش وکیل مدافع هنوز ایجاد نشده است.
زاهدیان هم چنین درباره اداره نظارتی که در دستگاه قضایی تشکیل شده اظهار کرد: اعتقاد کانون وکلا این است که قانون گذار به نهاد کانون‌های وکالت اجازه نظارت مستقیم داده است و ما نیز بیش از هرکس معتقدیم که باید با نظارت دقیق بر فعالیت وکلا، هم از جایگاه رفیع وکالت و هم از حقوق مردم صیانت کنیم.   اداره نظارت بر وکلا در قوه قضائیه استقلال وکلا را زیر سوال خواهد برد
او افزود: این اداره نظارتی که در قوه قضائیه تشکیل شده با قانون استقلال کانون‌های وکلا مغایر است. البته اصل نظارت ایرادی ندارد و تا کنون هم قوه قضاییه به کانون‌های وکلا نظارت داشته اند، ولی اینکه یک اداره و یک سازمان مستقل برای این امر تشکیل شود کم کم استقلال وکلا را زیر سوال می‌برد.
رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان با اشاره لایحه کسب و کار تلقی شدن شغل وکالت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر جایگاه وکالت را در حوزه کسب و کار بدانیم، آسیب آن متوجه مردم خواهد بود و در این تصمیم باعث جذب بی رویه وکیل می‌شود و دیگر نمی‌توان از وکلا انتظار وکالت معاضدتی داشت چرا که شغل اش به عنوان یک کسب و کار تجاری تلقی می‌شود.
زاهدیان هم چنین با اشاره به تشکیل مرکز وکلای قوه قضائیه بیان کرد: برای یک نظام زیبنده نیست که درزمینه وکالت دو نهاد متفاوت فعالیت کند. استقلال وکلا جزو جوهره وکالت است و وجود یک مرکز وابسته به قوه قضائیه و وابسته به حاکمیت باعث از بین رفتن استقلال می‌شود و این امر در هیچ جای دنیا دیده نمی‌شود.
او تصریح کرد: واقعا برای جایگاه رفیع وکالت فقط مدرک تحصیلی به تنهایی کافی نیست و بهتراست که حرفه وکالت نیز تخصصی شود و هر وکیل، پرونده‌های در تخصص حقوقی خود را برای دفاع بپذیرد و باید این بستراین امر را فراهیم کنیم که وکلا به صورت تخصصی به وکالت بپردازند، اما فعلا تمرکزمان بیشتر در کارآموزی دقیق وکلای جوان است.   رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان با بیان این که مجازات‌های انتظامی وکلا در قانون تعیین و درجه بندی شده است تأکید کرد: ما مراجعات مردم برای طرح شکایت از وکلا را داریم که عمده شکایات هم در بحث حق الوکاله آنان است، اما در کانون وکلای دادگستری خراسان کمیسیونی تحت عنوان کمیسیون صلح و سازش ایحاد کرده ایم که قبل از ارسال پرونده به دادسرا، این مشکلات به صورت توافقی حل شود و کار به مراجع قانونی نرسد و البته عمدتا تشکیل این کمیسیون‌ها نیز منتهی به سازش می‌شود، اما موارد متعددی هم در استان داشته ایم که بر حسب شکایت موکلان پروانه وکالت برخی وکلا را باطل کرده ایم.

 حسن حسن زاده نایب رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان هم در این نشست خبری گفت: کانون‌های وکلای دادگستری خراسان در سال ۱۳۷۷ تاسیس شد و امروز تعداد کل وکلای سه استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی ۲۳۰۷ نفر است که ۷۲۲ نفراز آنان خانم و ۱۵۸۵ نفر هم آقا هستند.
او با بیان این که تعداد کل وکلای استان خراسان رضوی ۱۷۹۵ نفر است افزود: کمیسیون معاضدت خراسان رضوی یکی از فعال‌ترین کمیسیون‌های معاضدت در کشور است و افرادی که به این کمیسیون مراجعه می‌کنند اکثرا توان پرداخت حق الوکالت را ندارند که به آنان معاضدت رایگان اعطاء می‌شود.   مشاوره حقوقی رایگان
نایب رییس کانون وکلای دادگستری خراسان ادامه داد: وکلای ما در طول یک سال گذشته حدود ۱۴۰۰۰ مشاور حقوقی رایگان فقط در کانون وکلای خراسان داشته اند و این رقم منهای مشاوره‌های رایگانی است که وکلای خراسان در ادارات بهزیستی، کمیته امداد و... انجام می‌دهند.
حسن زاده بیان کرد: ۳۰ درصد از وکلای دادگستری خراسان از خانواده ایثارگران و یا خود آنان از ایثارگران عزیز ما هستند و برخلاف تصوری که در جامعه وجود دارد مبنی بر اینکه وکیل مدافعان را قشر خاصی از جامعه تشکیل می‌دهند، از همه اقشار مختلف در شغل وکالت حضور دارند و هرکس که بتواند در آزمون وکالت موفق شود در این حرفه فعالیت خواهد کرد.     انتهای پیام//ح.ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وکیل مدافع علی اصغر عنابستانی کانون وکلای دادگستری منازعات قانونی کانون های وکلا وکلای خراسان خراسان رضوی قوه قضائیه وکیل مدافع هم چنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۱۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل معضل ۷۱۴۲ سند جزیره قشم بعد از ۵۳ سال

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان گفت: سال ۱۳۵۱ تعداد ۷ هزار و ۱۴۲ سند برای یکی از مناطق قشم صادر شد‌ که اشکال داشت و مشکلاتی ایجاد کرده بود که با دستور رئیس قوه قضاییه و یافتن راهکار، این‌مشکل بعد از ۵۳ سال حل شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری مجتبی قهرمانی؛ رئیس کل دادگستری استان هرمزگان، امروز دوشنبه 17 اردیبهشت برگزار شد. قهرمانی در این نشست خبری که میزبان هفتمین تور رسانه‌ای قوه قضاییه (دومین تور در استان هرمزگان) بود، با تشریح سفر اخیر رئیس دستگاه قضا به استان هرمزگان اظهار کرد: در دوران تحول و تعالی برای دومین بار میزبان رئیس قوه قضاییه بودیم. سفر قبلی اسفند 1400 بود و امسال در 12 و 13 اردیبهشت باز هم تکرار شد. این سفر بدون انجام تشریفات مربوط به شخص رئس قوه‌ قضاییه بود.

وی افزود: برای این سفر اقدامات تخصصی و حرفه‌ای برنامه‌ریزی شد. حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای سفری هدفمند و محرک و موثر و تخصصی و حرفه‌ای به استان داشتند که برای آن صدها نفر ساعت کار تخصصی شده بود.

تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه آغاز شد

قهرمانی ادامه داد: سفر استانی رئیس قوه قضاییه باعث ایجاد حساسیت می‌شود زیرا وی ورود جدی و دقیق با مسائل دارد و مدیران دستگاه‌ها و ما در دستگاه قضایی خود را آماده می‌کنیم که عملکرد مطلوب و بدون اشکال خود را معرفی کنیم.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان ادامه داد: سفر اخیر رئیس دستگاه قضا نوآوری‌هایی داشت که یکی از آنها برگزاری همایش خانواده بود. حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای مستقیم از فرودگاه در همایش بیش از هزار نفری همکاران و خانواده‌ها شرکت کرد و در آن از بیش از صد نفر از معلمان که همسر همکاران بودند به مناسبت روز معلم تقدیر شد.

وی افزود: همچنین در جریان این سفر نمایشگاهی برای جهاد تبیین و بحث تصویر رسانه‌ای قوه برپا کردیم که در آن معاونت‌ها و سازمان‌های مختلف دستاوردهای خود را به نمایش گذاشته‌اند.

وی گفت: ویژگی دیگر سفر رئیس قوه قضاییه به استان هرمزگان که خیلی برجسته بود، ملاقات وی و معاونین قوه با 15 قشر بود و این ملاقات‌ها با خانواده شهدا، نیروهای مسلح، مردم عادی و مراجعان، نخبگان، دانشجویان، کارگران، صیادان، معلمان، کشاورزان و باغداران، علمای اهل تسنن و شیعه، مدیران دولتی، تجار و بازرگانان، زندانیان و بیماران سو مصرف مواد تحت درمان انجام شد.

قهرمانی ادامه داد: برنامه‌های جانبی برای این سفر هم انجام شد مانند ارائه خدمات جهادی در سراسر استان از سوی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و نیز برپایی میز خدمت در مساجد توسط روسای دادگستری‌های استان.

وی تأکید کرد: سفر رئیس قوه قضاییه صرفاً یک کار سازمانی و نظارتی نیست و فرهنگسازی‌هایی هم دارد.‌ مثل فرهنگ حضور میدانی و نظارت‌پذیری، مسئولیت‌پذیری، گره‌گشایی از امور، نگاه تخصصی و نوین و فرهنگ مردمی‌‌بودن. همچنین در سفر رئیس قوه به استان هرمزگان موضوعاتی مانند رفاهیات همکاران، احداث بوستان مسئولیت اجتماعی، حل شدن مشکل واردات ماشین‌آلات راهسازی، تعیین تکلیف محموله بزرگ روغن، تهیه آمبولانس و خودروی آتش‌نشانی برای منطقه تنگه زاب از محل مسئولیت اجتناعی یک شرکت خصوصی، آزادی زندانیان (105 ایرانی و 40 اتباع) و رضایت قصاص، افتتاح سالن مانیتورینگ سوخت برای مبارزه با قاچاق سوخت، تصویب تجهیز آزمایشگاه سم‌شناسی پزشکی قانونی استان با مشارکت دولت و ... به سرانجام رسیدند.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در پایان با اعلام دوباره خبر حل مشکل اسناد موسوم به رفسنجان قشم گفت: در سال 1351 شخصی از رفسنجان کرمان می‌آید و 7142 سند برای یکی از مناطق قشم صادر می‌کند‌ اما مشکل اسناد این بود که حدود اربعه آن مشخص نیست. این اسناد سال‌هاست چالش جدی جزیره قشم و عامل اختلاف بین مردم است و ثبات مالکیت در قشم را دچار تزلزل کرده است. چند ماه قبل جلسه‌ای با رئیس قوه قضاییه بحث اسناد رفسنجان مطرح شد و وی دستور داد تا این گره باز شود و با برگزاری جلسات متعدد و بررسی طرح‌های مختلف، روش فعلی را عملیاتی کردیم که برای مردم به صورت کاملاً رایگان انجام و مشکل منطقه بعد از 53 سال حل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وکلا وظیفه سنگینی در حفظ جایگاه خود و وکالت دارند
  • وزیر دادگستری: لایحه جامع وکالت در دست تدوین است/ اجباری‌شدن وکیل در دعاوی
  • ‌وکلا در راستای ایجاد صلح و سازش تلاش کنند
  • وکلا نقش مهمی در برقراری صلح و سازش دارند
  • رئیس‌ کل دادگستری استان خراسان رضوی منصوب شد
  • رییس کل دادگستری استان خراسان رضوی منصوب شد
  • رضا زرندی رییس کل دادگستری استان خراسان رضوی شد
  • درخواست وکلای هلندی برای بازداشت نتانیاهو
  • اینفوگرافیک| فراریان بزرگ مالیاتی
  • حل معضل ۷۱۴۲ سند جزیره قشم بعد از ۵۳ سال